Billedserier
Hent Adobe Flash player
Billeder 2017
Støt os
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Spil med

Øvetips


Sådan får du mere ud af dit instrument

Ligegyldigt hvilket instrument du går i gang med, kræver det øvelse at lære at spille.
 
Øvning skal ikke være sur pligt, så det gælder om, at indrette hverdagen, så der er plads, lejlighed og tid tilovers til at motivere musikglæden.

Det bedste er, hvis du øver dig mindst 10 minutter hver dag.

Derfor er det en fordel, hvis dit instrumentet altid er klar til spille på. Hvis du først skal til at pakke ud og stille op, er de 10 minutter gået og så er det "nemmere" at vente til i morgen.

Du bliver selvfølgelig ikke verdensmester ved kun at øve 10 minutter hver dag, men det er en god begyndelse.

Husk også, at du skal spille i en hensigtsmæssig stilling. Det er for eksempel ikke hensigtsmæssigt, at sidde med et keyboard på et spisebord på en stol der er for lav.

Når du øver dig, skal du fordybe dig og gentage de svære passager mange gange for at få fingrene til at flytte sig hurtigt nok.

Som udgangspunkt er det godt at øve ethvert nyt musikstykke i langsomt tempo og efterhånden sætte tempoet op. Så undgår du at indøve fejl, som det kan tage lang tid at rette. Samtidig indøver du den rigtige rytmen fra begyndelsen.

Og så er det i øvrigt sundt at "give koncert" en gang imellem i trygge rammer. Begynd med at holde koncert for familien med de stykker, som du er mest sikker i.

Din lærer på musikskolen kan altid give gode råd om øvning omkring netop dit instrument.
Seneste nyt
4.2.18
Univers på Vers
Familiekoncert med "Univers på Vers"Tag med en tur ud af mælkevejen og oplev......
Kalender
24.2.18
Familiekoncert på Musikskolen

Familiekoncert med "Univers på Vers"
Tag med en tur ud af mælkevejen...
Lemvig kommune
Lemvig Musikskole underviser hvert år omkring 600 børn, unge og voksne. Musikskolen tilbyder musiklege allerede fra børnene er 2-3 år. Herefter udvikler undervisningen sig i takt med børnenes alder. Vi tilbyder både eneundervisning og sammenspil på en lang række instrumenter. Vi kan tilgodese de fleste ønsker om undervisning. Unge og voksne har mulighed for at være med i musikskolens mange attraktive kor, bands og ensembler. Lemvig Musikskole er en kommunal institution og drives af både elevernes egenbetaling og tilskud fra Lemvig Kommune samt staten.
Cookie politik
Lemvig Musikskole  |   Østergade 10  |   7620  Lemvig  |   96 63 13 80  |   musikskolen@lemvig.dk